O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
A B V G D Dj E Ž Z I J K L Lj M N Nj O P R S T Ć U F H C Č Š
Žaluzine

Efektivna zaštita od sunca nije neophodna samo prilikom sunčanja. Kao zasenjivanje unutrašnjeg prostora ili zaštita od pogleda dekorativne i moderne žaluzine ulaze sve više u modu. Bilo za stambeni ili radni prostor , kao razdelnik prostora ili kao prozorska žaluzina, tržište nudi čitav niz različitih modela za svaku namenu. Varijabilnim konstrukcijama snop svetlosti može se jako dobro dozirati. Ispravnim podešavanjem pogled prema spoljnom prostoru ostaje slobodan , pogled prema unutra nije moguć. Dakle perfektna zaštita od pogleda.

Prozorske žaluzine izrađuju se od materijala koji se mogu savijati i motati kao što su drvo i aluminijum. Postoje i one najjeftinije varijante od PVC - a, ali već nakon kratkog vremena vidljiv je značajan gubitak boje usled izloženosti UV zračenju, a i postojanost je ograničena. Danas se gotovo svaki prozor može staviti u nagibni položaj. Tu se osiguranjem u obliku klatna sprečava da žaluzina bude razmaknuta prema napred.

Pre nego što se odlučite za prozorsku žaluzinu proverite mogućnosti montaže. Kod predproizvedenih izvođenja u obimu isporuke su sadržani i nosivi sistemi za različite vrste učvršćivanja. Ili ćete se odlučiti za učvršćivanje na zidu preko prozora ili za direktnu montažu na prozorski okvir. Montaža na prozorska krila ili profile stakla ima tu prednost što se prozori mogu otvarati i zatvarati kada je žaluzina zatvorena .

Već prema položaju prozora rukovanje je moguće ili sa desne ili leve strane pri čemu se potezno uže, lanac, obrtni štap ili ručica montiraju na željenoj strani. Montaža je takođe moguća i u kupatilu, odnosno prostorima sa većom koncentracijom vlage. Specijalni modeli zaštićeni su od korozije. Naravno moguća je i izvođenje tačno po zadatim merama pri čemu se u obzir uzimaju boje i specijalne želje.