O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
A B V G D Dj E Ž Z I J K L Lj M N Nj O P R S T Ć U F H C Č Š
Aluminijumska stolarija

Razvoj aluminijumske stolarije i prozorskih okvira iz alumijskih profila je značajno napredovao . Do pre nekoliko godina je aluminijumska stolarija bila isto što i " bezumni gubitak toplote " , jer aluminijum ima ekstremno dobru toplotnu provodljivost te je iz tog razloga neadekvatan materijal za omotač zgrade .

Aluminijum iz aluminijumskih prozorskih okvira ima iznutra praktično istu temperaturu kao spoljni vazduh , zimi često ispod 0 ° C. Tako u ekstremnim slučajevima dodir može prouzrokovati " lepljenje prstiju " , i vlažnost iz unutrašnjeg dela se taloži pri spoljnim temperaturama od 10-12 ° C permanentno na aluminijum ( zimi se često i zamrzava ) .

Moderna aluminijumska stolarija se ne razlikuje puno od spolja od starih " gutača toplote " , koji se još uvek koriste . Odlučujuća razlika je u unutrašnjem delu . Iznutra is vana vidljivi deo je konstrukcijski razdvojen . To je naravno povezano sa velikim troškovima i nikada nije u potpunosti izvodljivo .

Prednosti aluminijumske stolarije je u postojanosti oblika , što je posebno važno kod velikih prozora te takođe u postojanosti na uticaje atmosferilija . Aluminijumska stolarija ne stari od uticaja vremenskih prilika i laka je za održavanje .

Ako baš mora biti aluminijumska stolarija , vodite računa prilikom kupovine o modernim , toplotno amortizujuci okvirima .

Kombinacija vredna razmišljanja bi bila drveno - aluminijumski prozori ; s vana aluminijum ( oporan na vremenske uticaje , stabilan , bez problema se lakira ) iznutra drvo ( estetski prijatan , termoizolacioni ) .