O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
A B V G D Dj E Ž Z I J K L Lj M N Nj O P R S T Ć U F H C Č Š
Bageri

Informacije o bagerima , Cene bagera , bageri video , bageri slike , bageri ioutube , bageri prodaja , bageri na gusenicama , bageri i kamioni.Bager , vrsta tehnologije tj tehničkog sredstva , koji se najčešće upotrebljava za mašinski rad kod gradnje i kod proizvodnje materijala .

Bager , vrsta tehnologije tj. tehničkog sredstva , koji se najčešće upotrebljava za mašinski rad kod gradnje i kod proizvodnje materijala .

Bageri obuhvataju širinu od oblika , načina , podvrsta i tipova građevinskih mašina koji imaju relativno sličan radni koncept , koji su namenjeni za iskopavanje gornje površine , donje površine i podmorske površine zaraslog tla i stena te za iskop i stavljanje zemljanog i kamenog materijala .

Bageri se koriste i za planiranje i projektovanje svih vrsta punjenja od rasutog tla i stena .

Bageri se dele na više vrsta . Osnovna podela je na :


Ovde bi se mogli svrstati mašine sa očnim rukama u obliku kružne glave za iskopavanje s vrhovima za grebanje . Bageri mogu na šasiji imati gusenicu , točkove ( ovde spadaju i auto bageri ) , a na autu - šasiji mogu imati šine ili neki drugi brod ( brodski bager ) . Određene vrste bagera sa lopatom su bageri sa užetom kao kombinacija užeta i vrste žičare .

Standardni bager za građevinarstvo s jednom rukom i lopatom obuhvataju na toj ruci šasija sa opremom za pokretanje ( većinom - gusenice ili manji gumeni točkovi kod manjih bagera ) na kojem se nalazi puni krug okretne noge . On nosi motore , pogon , kontrolu kabine i ruku tj strelu bagera sa lopatom ili drugog alata . S obzirom na prenos toplote na radnu površinu , odnosno lopate ili nekog drugog alata , standardni bager se deli s jednom rukom i lopatom na bager s užetom i standardnim bagerom - hidraulični bager .

Standardni bageri su univerzalni građevinski mašine . Univerzalnost se otkriva u različitim vrstama i oblicima lopata , alata i alata na ruci ili streli koji se može brzo i jednostavno promeniti te se time mogu izvesti različite operacije tokom izgradnje i zemljanih radova .

Bageri služe i kao šasije i motori za ostale tehničke naprave kod gradnje i izvedbe geotehničkih konstrukcija ( kao radni nosač , kao građevinska ( bager ) dizalica , kao bager s opremom za izvedbu pilota ili zavesa ( gomila ) , bager sa opremom za izvedbu zavesa itd ).