O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
A B V G D Dj E Ž Z I J K L Lj M N Nj O P R S T Ć U F H C Č Š
Boje za fasade

Malter i boja daju kući svoje individualno lice , ali pružaju fasadi i potrebnu zaštitu od vremena . Kako bi fasada bila dugo lepa , moraju se donji malter , gornji malter i boja uskladiti .

Tako dajete svojoj kući lepo lice sa malterom i bojom.

Iako pri malteru i boji često dolazi do optičkog aspekta - fasada bi trebala raditi mnogo više nego samo dobro izgledati . Ona štiti zgradu od vetra , vremena , UV- zraka , zagađenja i temperaturnih oscilacija . Moderni sistemi premazivanja za fasadu rade uravnoteženost te štite i ulepšavaju i to u jednom koraku .

Pravi malter za fasadu sa strukturom

Malter kuće se sastoji od jednog ili više slojeva maltera . Različita veziva , agregati i odnos mešanja rezultuju veliku raznolikost različitih svojstva za svaku primenu . Mineralni plemeniti malter se može raznoliko strukturirati , dok je silikatni malter protiv veštačkih boja . Vlasnici kuće bi pri malterisanju trebali pripaziti na sposobnosti difuzije . Malter koji ima visoku sposobnost difuzije upija vlagu te je kasnije ponovo ispušta . Dakle , tako se sprečava voda i alge kao i gljivice u tlu .

Boja za fasadu

Individualnost je adut - sa bojom fasade daju mnogi vlasnici kuće svojoj kući lično lice . Ali uočljiva boja je samo za one hrabre te postavlja siguran stil i osećaj za boje . Zato se većina na kraju odluče za svetlije i prirodne boje . Samo je važno : izabrana boja bi trebala biti u skladu sa kućim i okolinom ( krov , bašta ) kao i kvartom .

Ovi saveti će Vam pomoći pri odabiru boja :
Što je veća površina fasade to je dominantniji učinak tamnih boja . Tako da je najbolje takve boje koristiti u malim mestima . Boje koje se nalaze u krugu boja jedna pokraj druge , stvaraju skladnu sliku fasade ( kao na primer žuto - narandžasto - crveno , crveno - ljubičasto - plavo , zeleno - svijetloplavo - plavo ) .
Za dobar kontrast boja na fasadi bi trebala vrednost boja biti minimalno 20 bodova odvojena jedna od druge . Zavisno o površini fasade i strukturi , boje deluju različito . Tako su tonovi plave skladni kod finog maltera , ali kod grubih malterisanih struktura nisu . Uopšteno , kod malterisane fasade dobro pašu zemljane i peščane prirodne boje.
Naglasci u boji bi se trebali koristiti štedljivo , kako bi mogli doći do svoje potpune efikasnosti . Tako se profili , prozorske klupice ili roletne mogu dobro naglasiti sa snažnim bojama . Probni premaz donosi sigurnost : Vlasnici kuće bi trebalo boju razmatrati tokom nekoliko dana pri različitim svijetlost .