O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
A B V G D Dj E Ž Z I J K L Lj M N Nj O P R S T Ć U F H C Č Š
Okovi

Prema EU normama : držači , šarke , trake , vođice , pločice na bravama , spojni elementi , ventili i slični elementi za nameštaj .

U tekstu ispod donosimo pregled informacija o različitim vrstama okova i brava za vrata , saznaćemo šta čini neki okov za vrata dobrim i što je uopšteno potrebno znati o okovima vrata i bravama pre kupovine .

Na samom početku moramo istaći da se okovi i brave za vrata pojavljuju u najrazličitijim oblicima i materijalima . Ovi su nam elementi pre svega potrebni kako bismo vrata mogli funkcionalno i jednostavno otvarati odnosno zatvarati .

Aktualna paleta ponude ovih proizvoda u stanju je da zadovolji svačiji ukus , okovi i brave pojavljuju se u neiscrpnom mnoštvu materijala i oblika , okovi izrađeni od veštačkih materijala dostupni su na tržištu u najrazličitijim bojama , aluminijumski su okovi dostupni u različitim eloksiranim oblicima a metalni okovi za vrata i okovi od plemenitog čelika nude se u modelima sa oplemenjenom površinom poput zlata , srebra ili bronze .

Proizvodi koji pored kvaliteta mnogo polažu i na dizajn dodatno su dostupni u atraktivnim oblicima - izrazito lepi modeli vratnih ručica dostupni su u različitim kombinacijama materijala kao što su porcelan , staklo , drvo i prirodni kamen .

Dalje potrebno je spomenuti da se na tržištu mogu naći dugačke i kratke garniture vratnih okova , garniture sa rozetama , VC - garniture , vratne ručice u izvedbi životinja ili ručice u obliku voća , dostupni su nam i takvi proizvodi koji na sebi nose nečije ime , zatim protivprovalni okovi , okovi od plemenitog čelika ili stakla , ručice za kucanje , različiti dugmad za vrata i mnogo drugih dodataka .