O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
A B V G D Dj E Ž Z I J K L Lj M N Nj O P R S T Ć U F H C Č Š
Ravni krov

Šta je ravni krov ?

Ravni krov je krov koji nije uopšte nagnut ili je neznatno malo nagnut . Razne gornje granice , do kojih možemo govoriti o ravnim krovovima , su definisane kako sledi : Ravne krovove možete naći u svim vrstama građevina . Naravno , tu postoje i nedostaci ( nepropustljivost ) , ali i brojne prednosti . Foto : bauder.de

Zaptivanje krovnih površina - zaptivanje problemnih zona krovnih površina

Ako se pravni krovovi ne polegnu dovoljno pažljivo ili se ne upotrebi dobar materijal , ravni krovovi mogu postati problematična područja . Skupi popravi su programirane . Osim vlažnosti i suvoće , vode i jake oscilacije temperature većim naprezanjima materijala .

Šavovi i priključna mesta su slabe tačke odnosno propusna mesta

U području krova se naravno nalazi jako puno priključnih tačaka i šavovi . Na krovu se kasnije stvore slabe tačke u obliku propuštanja , koje ostanu dugo vremena nezapažene.a učine veliku štetu .

Međutim , pažljivim radom i primenom visokokvalitetnih proizvoda dugoročno se uštedi vreme i troškovi . Ravne krovne linije pokazuju kako se zaptivke ravni krovovi .

Prednosti " ravnih krovova sa zaptivkom "

U poređenju sa kosim krovovima su prednosti , na primer , posebno mala težina krova , proširene mogućnosti korišćenja kao i postavljanja i lak pristup tehničkim agregatima kao na primer i krovnim terasama , uređenim površinama . Takođe se mora spomenuti i mogućnost izloženosti u unutrašnjim sobama i kreativna sloboda . Zaptivanje ravnih krovova se razlikuje iu upotrebi kao iu tehnologiji zaptivanja krovova .