O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
A B V G D Dj E Ž Z I J K L Lj M N Nj O P R S T Ć U F H C Č Š
Tesarski radovi

Treba kvaltetne majstore za izvođenje radova tesarskih . Saznajte više o tesarski radovi i izvođačima u kategoriji tesarski radovi . Tesari obrađuju drvo , izrađuju skele , oplate i razne građevinske konstrukcije .

Tesari obrađuju drvo , izrađuju skele , oplate i razne građevinske konstrukcije . To su uglavnom drvene konstrukcije pri gradnji mostova , puteva , brodova , fabričkih hala i različitih zgrada .

Tesari obrađuju drvo , izrađuju skele , oplate i razne građevinske konstrukcije . To su uglavnom drvene konstrukcije pri gradnji mostova , puteva , brodova , fabričkih hala i različitih zgrada . Pretežit deo posla na zgradama čini izradba krovnih konstrukcija ( podloga za krovne pokrivače ) .

Nakon što odrede radni zadatak , tesari na osnovu tehničko - tehnološke dokumentacije odabiru potrebne materijale , alate i mašine . U prvom redu pripremaju konstrukcione elemente , koje zatim spajaju u jedinstvene celine . Pri tomu je važno da posao bude dobro isplaniran te da merenje i obeležavanje elemenata bude precizno . Elemente spajaju u celine uglavnom ekserima , zavrtnjima i metalnim okovima . U radu se služe raznim materijalima . Najčešći to su drvo , kovine , plastika i drugi materijali zamjenski . U pripremnoj fazi radnoj tesari rabe razne mašine za obradu drveta , kao što su testere , blanjalice , brusilice i bušilice .

Budući da tesari izrađuju konstrukcije koje su bitne za stabilnost i bezbednost određenih građevina i ljudi koji na njima rade , libelama , viskovima i drugim mernim instrumentima prijeko je potrebno stalno nadzirati kakvoću napravljenoga . U te poslove ulazi i izradba skela ( privremenih konstrukcija ) kojima se osiguravaju radnici koji rade na visini , poput njih samih . Tesari najčešće izrađuju velike i zamršene konstrukcije , i to najpre u delovima , koje potom spajaju u celine . Deo poslova mogu obavljati na tlu , a najveći deo izvode na visini . Od tesara koji rade u obrtništvu zahteva se i izrada tehničke dokumentacije , troškovnika i određivanje proizvodnih cena .