O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
Montaža gipsanih zidova
Potreban alat:  Bušilica, burgije, šrafilica, šrafciger, čekić
Potreban materijal:  Šrafovi, tiplovi
  Opis:  Planirate da pregradite neku prostoriju u stanu? Verovatno vam je već palo na pamet da to uradite gips karton pločama odnosno kako se popularno kaže gipsanim zidom. Izrada pregrada od gips karton ploča ima svoje i prednosti i mane u odnosu na druge materjale, a kako izgleda izrada jednog pregradnog zida od gips karton ploča možete pogledati u ovoj foto priči. Odakle početi? Na plafonu obeležite mesto gde ćete postaviti zid. Na to mesto je potrebno montirati UW profil.Tok radova:  UW profili se za plafon pričvršćuju brzomontažnim šrafovima sa tiplovima. Probušite rupe za šrafove i kroz rupe u UW profilu ukucajte šrafove.
Na ovaj način pričvršćen je UW profil za plafon prostorije.
Sada je potrebno na pod prostorije pričvrstiti UW profil. Mesto gde postaviti UW profil na podu prostorije, a tako da budući zid bude vertikalan, odredićemo pomoću viska. Spustimo visak sa UW profila koji se nalazi na plafonu i na podu prostorije obeležimo mesto gde je potrebno da stoji UW profil.
Postavimo UW profil na obeleženo mesto i na podu označimo mesta za šrafove.
Bušilicom izbušimo rupe i šrafovima pričvrstimo UW profil za pod prostorije.
Sada postavimo i vertikalni profil na zid sa kojim treba da se spoji pregradni zid koji pravimo. Vertikalni položaj se proverava libelom ili viskom.
Sada je potrebno između UW profila na plafonu i podu umetnutu vertikalne CW profile na koje će se šrafiti gips karton ploče. Ovi profili treba da budu 1-2cm kraće u odnosu na visinu prostorije.
Kada su CW profili isečeni na potrebnu dužinu pričvršćuju se za UW profile na podu i plafonu specijalnim klještima.
Nakon završene noseće konstrukcije od aluminijumskih profila na nju šrafovima pričvrstite gips karton ploče. Za ovu svrhu se koriste specijalni šrafovi za gips karton ploče koji ne rđaju.
Ako je na pregradnom zidu potrebno izvesti uglove potrebno je tačno se pridržavati uputstva poizvođača ploča i profila o načinu izvođenja.
Kada ste aluminijumsku konstrukciju obložili gips karton pločama sa jedne strane vreme je za postavljanje elektro instalacija.
Na CW profilima su predviđeni otvori kroz koje možete provući kablove bez dodatnog bušenja ili sečenja profila.
Nakon završetka radova na instalacijama vreme je za postavljanje izolacije. Izolacija se postavlja između CW profila i može biti različita: zvučna, toplotna... u zavisnosti od vaših potreba.
S obzirom da se u našem slučaju radi o delimičnom pregrađivanju prostorije, postavljanje izolacije nije potrebno. Sledeći korak je postavljanje drugog sloja gips karton ploča i nakon toga oblaganje čela poslednjeg CW profila gipsom kako bi se i ta strana mogla okrečiti.
Izgled gotovog pregradnog zida od gips karton ploča sa aluminijumskom potkonstrukcijom.


Specijalna ponuda
Reklama