O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
Zamena sifona
Potreban alat:  Šrafciger
Potreban materijal:  Komplet sa elastičnim crevom za sifon


Opis:  Nekada se odvod sudopere u kuhinji sastojao od niza čvrstih cevi čije su spojeve obezbeđivale gumice. Mana ovoga sistema je curenje, komplikovana montaža i sl. Gotovo svi prelaze na elastične cevi. Kod prodavca potražite elastično crevo za sifon. Naglasite za šta Vam treba pošto se ovako crevo može montirati i na lavabo ali je onda prihvat nešto drugačiji.


Ugradnja:    Pre nego što počnete montažu odšrafite šraf na sredini i razdvojte metalni deo od plastičnog creva.

Drugi kraj sifona ugurajte u odvod. Ukoliko imate problema da to uradite zbog gume na odvodu savetujemo da napravite sapunicu od sapuna i time namažete cev. To je kao svojevrsni lubrikant koji će Vam pomoći da cev postavite u odvod.

Sada, metalni deo sifona postavite na rupu sudopere. Ovaj deo sifona nema nikakve gume za dihtovanje. Pošto idealno naležu metalne površine jedna na drugu, posle stezanja šrafa, spoj je praktično vodonepropusan.

Ipak da se nebi potpuno verovalo spoju metal na metal, sa druge strane sifona postavite crevo sa gumicom za dihtovanje.

Potom zategnite šraf u centru sifona. Nemojte preterivati sa zatezanjem obzirom da se radi o plastičnim delovima. Najsigurnije je da pustite vodu i ukoliko curi uvek možete da dotegnete još malo.

Na kraju, obavezno proverite da li crevo sifona ima oblik latiničnog „U“. Vrlo je bitno da postoji razlika nivoa kao na slici. To omogućava da se u cevi stalno zadržava voda koja služi kao brana neprijatnim mirisima iz kanalizacije.


Specijalna ponuda
Reklama