O nama   | Knjiga utisaka  | Česta pitanja  | Reklamni prostor  | Oglasi na e-mail  | Korisni linkovi  | Kontakt                                         Prijava  |Registracija
Zamena ventila za veš mašinu
Potreban alat:  Šrafciger, veća klješta za vodovodne instalacije (rocangle)
Potreban materijal:  Kučina ili teflon traka, rezervni ventil
  Opis:  S vremena na vreme se desi da se ventil kojim se reguliše dotok vode u veš mašinu pokvari. Na ovom ventilu najčešće se polomi plastični rukohvat, a može se desiti i da ventil usled dugog stajanja u jednom položaju "zariba" odnosno da se više ne može prekrenuti iz položaja u kome je stajao, a da se ne ošteti. U slučaju da i vi imate ovih ili sličnih problema i želite da zamenite ventil u ovoj priči prikazali smo nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da to uradite. Pre nego što počnete da radite obavezno zatvorite vodu na glavnom ventilu!

Tok radova:  Ventili za veš mašinu razlikuju se po konstrukciji u zavisnosti od proizvođača, međutim, postupak zamene je sličan. Pronadjite način kako da skinete deo kojim se rukuje ventilom. Taj deo je obično plastičan i pričvršćen je šrafom ili kopčama - žabicama. U primeru prikazanom na slici odvrnuli smo šraf i skinuli rukohvat. Nakon toga uklonite crevo za dovod vode u veš mašinu. Najčešće se ono može odvrnuti rukom.

Neispravan ventil odvrnite većim klještima "papagajkama" ili manjim rocanglama. Nakon skidanja ventila, očistite navoje od ostataka kučine i rđe. Za to možete koristiti šrafciger ili šilo. Nakon pripreme navoja vodovodne instalacije, na navoje novog ventila namotajte kučinu ili teflonsku traku, zašrafite ventil i pritegnite pogodnim klještima. Vodite računa da priključak za crevo za veš mašinu, nakon pritezanja ventila, bude u položaju pogodnom za priključivanje creva.

Postavite crevo za mašinu. Dovoljno je da ga čvrsto zašrafite rukom. U slučaju da ovde koristite klješta može se desiti da se navoj creva ošteti, naprsne i nakon toga propušta vodu.

Kada ste postavili crevo, otvorite glavni ventil i proverite da li voda negde curi. U koliko je potrebno dotegnite spojeve i ventil je montiran. Ostaje još samo da postavite rukohvat na ventil i možete ga koristiti.


Specijalna ponuda
Reklama